Cruising

Uit de vele mogelijkheden die ik nog had om vandaag wat te doen, heb ik gekozen uit Mulholland drive. Ook deze begint op korte afstand van de Warner Bros studio’s. Op het eerste uitzichtpunt gekomen heb ik wat moeite om te parkeren. Niet alleen omdat dit een kleine parkeerplaats was (net als alle andere uitzichtpunten) maar ook omdat hier al 3 busjes met toeristentours stonden. Bij bijna alle andere punten reden ze min of meer door, maar hier was er de mogelijkheid om een foto te maken van de Hollywood Rose bowl, Downtown LA (wederom in smog gehuld) en het Hollywood sign.

Via de borden kom je te weten dat dit oorspronkelijk Hollywoodland genoemd werd met prospects (stukken land voor bebouwing). Tijdens een storm zijn de letters LAND naar beneden gevallen en niet meer terug geplaatst. Even verder op kom je bij het punt dat je over Universal town kan kijken en meteen zie je het antwoord op de vraag die de gids van WB gisteren zich af vroeg. De gebroeders Warner zouden het logo op hun studio zo groot hebben gemaakt dat het vanuit het kantoor van Universal te zien zou moeten kunnen zijn, maar niemand weet of dit zo is. Nu kon ik het zo’n halve mijl achter het hoofdkantoor van Universal zien, niet lezen, dus vanuit Universal moet het ook te zien zijn.

Ik kan niet de gehele drive afrijden. Ten eerste ligt de Mulholland bridge eruit en ten tweede is er een deel niet geasfalteerd en mag ik dus niet betreden met mijn huurauto. Vanuit hier besluit ik dan maar door te rijden naar Santa Monica. Via Sunset boulevard en Beverly Hills kom ik op Santa Monica Boulevard en rij het laatste stuk van de Route 66. Helaas niet de pier op want de parkeerplaats daar is vol. Dan maar op kort parkeren voor $2 voor maximaal 2 uur. Ik heb mijn zwembroek nu niet mee, dus dat moet voldoende zijn.

Wat me opvalt is dat net als in Blackpool en in Scheveningen de pier een beetje in verval lijkt te raken. In Santa Monica proberen ze door onderhoud van het hout nog een poging het te redden,maar ik vrees dat de gebouwen erop ook nog een likje verf kunnen gebruiken. Aan het einde van de pier zie ik de lessen van gisteren meteen in de praktijk. Wat groene schermen, wat decorstukken en de pier staat in een keer op Coney Island New York. Er mag niet verder gelopen meer worden en omdat ik niet kan zwemmen loop ik terug naar de auto.

Ik kan direct terug naar het hotel, maar besluit de Pacific coast Highway in de richting Long Beach te nemen. Langs enkele kustplaatsen zoals Venice Beach kom ik niet veel later in Long Beach uit. Hier shop ik even bij de Walmart voor wat kaas zodat ik morgenochtend iets anders dan jam/jelly op het geroosterde brood kan doen. Via een hele lange rechte weg kom ik weer terug vlak bij mijn hotel bij de oudste nog in bedrijf zijnde McDonalds in Downey. Dit was het derde restaurant dat de broers McDonald openden en de eerste die echt gericht was op hamburgers. Ze hadden dit geleerd in hun 2e restaurant en konden door het zelf laten afhalen veel goedkoper werken (ja, wikipedia). Omdat de concessie voor dit restaurant niet is doorverkocht met de andere restaurants is deze niet onder invloed geweest van de sloophamer en de omzetting naar de (hedendaagse) interne huisstijl.

Aangezien ik toch bij de Walmart was, heb ik ook meteen maar sla en soep meegenomen want ik heb nu toch wel eens zin in iets anders dan bij de meeste restaurants op het menu staat.

Foto’s: https://flic.kr/s/aHsk9zyJ7e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.