Las Vegas en Los Angeles (2013)

Ik heb lang gezocht naar een vergelijkbare rondreis in het Zuidwesten van de Verenigde Staten, maar heb niets kunnen vinden dat naar mijn zin was of dat binnen het budget viel dat ik er voor uit wilde geven.

Uiteindelijk toch maar de knoop doorgehakt en geen rondreis maar een eigen reis geboekt. Eerst 5 dagen Las Vegas en omgeving, daarna 6 dagen Los Angeles en daarna 2 dagen terug naar Las Vegas. Via de website Alles Amerika veel tips gehad om me niet te hoeven vervelen. Vanuit Las Vegas zijn Red Rock Canyon, Fire valley, diverse oude western stadjes en de West Rim van de Grand Canyon met de skywalk in een dagtochtje te doen. Al twijfel ik wel of ik over die glazen brug durf te lopen die een bocht maakt over de rand van het ravijn.

Van Las Vegas naar Los Angeles even route 66 meepakken waarna ik mijn intrek neem dicht bij het outlet center waar we vorig jaar zijn geweest. Het zit ook exact tussen de stadions van de Dodgers en de Angels in. Mijn dagbesteding in Los Angeles zoals Hollywood Boulevard, Bell Air, Santa Monica, Mullholland drive en ga zo maar door, zal worden afgestemd op de wedstrijden Angels-Texas Rangers en Dodgers-Diamonbacks (2x). En wellicht pak ik de 3e wedstrijd van de Dogers ook mee.

Aangezien het niet echt druk is op het werk, kan er gekeken worden naar wat er allemaal gedaan kan worden zodra er voet op de bodem in Las Vegas wordt gezet. De glamour en glitter van Las Vegas komt voornamelijk ‘s avonds tot zijn recht met alle neon reclames dus echt veel zorgen maak ik me daar niet over. Overdag staan in de eerste 3 dagen Red Rock Canyon, de Hoover dam, de Skywalk aan de westzijde van de Grand Canyon en de Fire Valley op het programma.

Op weg naar Los Angeles wordt een klein stuk van route 66 gereden en vervolgens door Joshua Tree National park naar Los Angeles. Een lange rit van ongeveer 340 mijl, maar zeker de moeite waard en ik heb de hele dag. Helaas is nog niet bekend hoe laat de Angels spelen, dus 1 dag wordt het tot nu toe moeilijk plannen. De twee andere wedstrijden, van de Dodgers tegen de Diamondbacks, worden ‘s avonds gespeeld en dat stadion weet ik wel te vinden want dat was op nog geen 3 mijl van ons hotel vorig jaar. Ik kan dan ook die dagen iets inplannen en tijd over houden om naar het stadion te rijden. Tot nu toe staan een toer door de Warner Bros studio en Monterey Bay aquarium in combinatie met whalewatching op het verlanglijstje. Eerst maar eens wat meer informatie bekijken of er inderdaad wel walvissen te zien zijn in september.

Met alle activiteiten is er bijna tijd te kort, ik zal dus wat minder moeten inplannen of minder tijd uit trekken voor sommige activiteiten. Lastige keuzes.

In ieder geval kan ik van de autoritten onderweg filmpjes maken. Van mijn collega Tristan heb ik een dashboardcam te leen gekregen die in HD kan filmen. Opnemen gaat met 1 druk op de knop.

Over exact 4 weken en 1 uur moet het vliegtuig landen op Minneapolis/St. Paul international airport. Deze week netjes bericht gehad dat de vluchten tussen Minneapolis en Las Vegas een kwartier later gaan. Dit betekent dat ik een kwartier meer overstap tijd heb als ik de VS binnen kom. Dat is toch wel een prettig gevoel. Aan de andere kant wordt mijn overstap op de terugweg terug gebracht van bijna anderhalf naar iets meer dan een uur.

Ik heb nog geprobeerd een gratis upgrade te krijgen voor de auto (we blijven Hollanders toch?), maar volgens Alamo zou de actie tot 1 augustus geldig zijn. Inmiddels is de actie verlengt met een paar weken, maar nog net te kort voor mijn autohuur. Ik wacht nog maar even een week of 2 tot het nogmaals wordt verlengt.

Inmiddels ben ik wat actiever op het Amerika Alles forum om zodoende iets meer activiteiten te kunnen plannen voor Los Angeles. De tijd in Las Vegas zit aardig vol gepland, de dagen tenminste, de avonden zal wel mensen en lichtjes kijken worden op de strip en in de casino’s. Ik wil best wat geld voor je inzetten, maar ik doe alles op rood en ben je alles kwijt (want wie controleert het of ik inderdaad inzet?  🙂 ).

In ieder geval nog maar 18 dagen werken en dan is het zo ver. Wel vervelend als je uit je werk naar huis rijd en de vliegtuigen Schiphol ziet verlaten. Kan eigenlijk niet meer wachten.

Heel langzaam gaat de laatste werkdag voor de vakantie voorbij. Er zijn bijna geen storingen en het meeste werk is al overgedragen. Het liefste ga ik vanuit het werk meteen door naar Schiphol, maar zal nog even een aantal dagen moeten wachten.

Jammer genoeg mis ik een hele dag in Los Angeles doordat de wedstrijd tussen de Angels en de Rangers om half 1 ‘s middags gepland is. Even wat activiteiten omzetten, maar echt klagen doe ik niet. De Angels hebben een mooi stadion (als je het weet te vinden 🙂 ) en ik vermaak me daar wel. Nog 4 nachtjes slapen….

Morgen normale tijd op. Tenminste dezelfde tijd als ik naar mijn werk moet. De koffer is gepakt en de nodige electronica staat ook al klaar. Nu alleen nog op tijd in slaap zien te komen en niet verslapen. Aangezien ik niet kan slapen in bus, auto of vliegtuig zal ik een goede nachtrust hard nodig hebben.

Voorlopig heb Ik nog geen slaap en is de wedstrijd van de Yankees net begonnen, dus ik kom de avond wel door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.