About me

Vanaf mijn jeugd wilde ik al naar “het grote Amerika”. Eerst door de cowboys en indianen films wat later overging in de thriller films. Natuurlijk snapte ik ook wel dat dit niet op iedere hoek van de Amerikaanse straat zou voorkomen, maar dat zou ik dan wel eerst met mijn eigen ogen moeten zien.

Een reis naar Amerika (of eigenlijk de Verenigde Staten) is duur, dus ik was blij dat een paar collega’s wel mee wilden gaan. Toen het op het punt van boeken stond, bleef ik alleen over en daar had ik niet op gerekend. Ik besloot uiteindelijk dat jaar in september niet naar New York te gaan. Het was 2001.

In 2003 hetzelfde verhaal, maar bij het afhaken van de rest ben ik nu wel alleen gegaan. Amerika op de wijze dat Amerikanen af en toe Europa aan doen: aankomen, kijken, oh zeggen en door naar het volgende punt. Toch is het me wel bevallen. Met 11 (interne) vluchten in totaal kwam ik uitgeput thuis, maar wat heb ik genoten. Bij iedere film die ik erna zag en die in New York, New Orleans of San Francisco afspeelde zag ik wel wat bekends. Dat smaakte naar meer!

Vanaf het 2e bezoek aan New York rond kerst 2004 heeft het een tijd geduurd (8 jaar) voordat ik weer ging, maar sinds die tijd heb ik een aantal mede enthousiastelingen die mee willen gaan. Niet allemaal iedere keer, maar gewoon een groep van 2 tot 4 personen. Vanaf 2012 zijn dit nu 9 reizen geweest die ons van het Noord-Oosten tot het ZuidW-esten hebben gebracht. Van de grote steden tot de rode canyons via de groene prairies.

Op dit moment, en op welk moment eigenlijk niet, ben ik alweer bezig met het voorbereiden en plannen van de komende reis.

Welkom op mijn site!

Robert Meijboom (56 jaar)

Haarlem

email: admin@bigoak67.nl

Author: Robert Meijboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.