Zion Canyon – Las Vegas

Ik ben nog een kleine anekdote van gisteren vergeten te melden. Bij deze alsnog. We zitten in de bus naar het eindpunt in Zion National Park en we zien een man eerst naar mij en vervolgens naar de andere kijken. Dan begint hij: “Excuse me, are you from Haarlem?”. Twee van ons hebben een shirt aan van onze club, Olympia Haarlem, en de andere een pet van de Haarlem Honkbalweek. Dus we kunnen niet anders dan dit toegeven. Hij zegt dan dat hij nog in de Haarlemse honkbalweken van 1974 en 1976 heeft mee gedaan. We mogen dan raden met wie. Dat is natuurlijk meteen duidelijk: De Sullivans! Er gaan wat verhalen heen en weer en steeds komt de Clown (Carlo) te sprake. Als hij eerder uit stapt dan wij, wensen we elkaar nog een goede dag. Je hoeft dus niet alleen Nederlanders tegen te komen om in gesprek te komen.

Vandaag rijden we naar de Stad der Zonden, SinCity, ook wel Las Vegas genaamd. We stoppen nog even bij een winkel zodat ik 2 beloftes kan nakomen die ik gemaakt heb. Dat is 4 van 5, nu nog 1 maar dat is in San Francisco. We zijn Scotsdale bij Zion nog niet uit of we zien wolken als het ware gevouwen om een berg. We stoppen om foto’s te maken en dit is precies voor een Trading Post in de vorm van een oud fort. We lopen naar binnen en het is vol met kitsch en “originele” Indianen handwerk. Het is maar de vraag of dit inderdaad het geval is. In ieder geval kan een van ons de hoognodige riem aanschaffen zodat de broek niet meer afzakt. We vervolgen onze weg richting Vegas en slaan bij Lake Meade state park af van de snelweg.

Via dit park krijgen we een samenvatting van alle canyons en gebergtes die we de afgelopen 2 weken al gehad hebben. Zandsteen, rode heuvels, kleine arches, alles komt voorbij. We zijn dan ook snel in Las Vegas. Het wordt meteen drukker op de wegen. Het is weekend en dus komen er veel mensen naar Vegas. We komen toch redelijk snel bij het hotel, 1 straat vanaf de strip. We kunnen nog niet inchecken dus rijden we “even” naar het Las Vegas sign tegenover Mandelay bay. Het is daar zeer druk vanwege een festival. We zien Britney Spears optreden (op een scherm). We komen bij het LV sign en maken onze foto’s. We hoeven zelf niet met het sign op de foto, dus we zijn snel weg. En hierna kunnen we snel inchecken.

Na het inchecken lopen we naar de strip en door diverse Casino’s. In het Bellagio verspelen we wat dollars en lopen we door. Het New York is een van ons beter gezind en dat levert $ 160 op. We besluiten via de Monorail terug te gaan naar het Convention Center vanwaar het nog enkele minuten lopen is naar het hotel. Daar nemen we de auto om te kijken naar de Fremont Experience. Ook daar is er een optreden en zeer druk. Parkeren is onmogelijk dus keren we terug en gaan naar de Stratosphere. Aangezien er 1 lift defect is kost het wat tijd om boven te komen. Voor mij is het met mijn dieptevrees al een hele prestatie om boven op het observatiedek foto’s te maken. Het lukt me toch en heb eerbied voor de mensen in de speciale rides die op 1149 feet boven de grond hangen.

Na de Stratosphere keren we terug en nemen nog een afzakker in het hotel. Aangezien we heel veel gelopen hebben, hakt die er aardig in en na een tweede vind ik het wel genoeg. Ik probeer de foto’s te uploaden, maar ik kom zelfs niet in het inlogscherm. Dit moet dan maar tot maandag wachten. Morgen de Valley of Fire en de Hoover dam. De rest van de dag hopelijk wel de Fremont experience en de fonteinen van het Bellagio.

Foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.