Salt Lake City – Capitol Reef

Het is even wennen, geen sneeuw en temperaturen die richting de 90 F (of 30 C) lopen. In het begin van de rit rijden we in een file en op een gegeven moment stuurt Tom ons eraf om door een lang, tenminste zo lijkt het, lintdorp te rijden. We zien bijna alle fast food ketens langs deze weg.

Na verloop van tijd draaien we de scenic route 89 op. Maar ja, als je al langs de Grand Canyon, Monument Valley en Arches bent geweest, dan is het heuvel/berg landschap waar we nu door heen rijden voor ons niet echt spectaculair meer. En ja, we zijn verwend. Als het resterend aantal mijlen op de navigatie steeds kleiner wordt, wordt de omgeving ook mooier. We komen in de omgeving van Capitol Reef. As we bij het resort komen, kunnen we de kamer nog niet in. We rijden dan ook door richting National Park.

We rijden via Fruita, met fruitbomen, door over de scenic drive. Je mag hier 25 mijl/uur maar niet iedereen lijkt zich dit bewust. Aan het einde van het asfalt rijden we Capitol Gorge in. Deze kloof is ook niet te beschrijven, zo mooi. Ik kan helaas niet alle foto’s maken die ik zou willen want ik moet de auto op het pad houden. Veel stops zijn er niet, dus ik ben afhankelijk van mijn collega reizigers die wel foto’s kunnen maken. Aan het einde van de kloof kunnen we nog een trail lopen van een aantal mijl, maar we passen.

Na een paar foto’s keren we om en rijden we terug naar het resort. Nu kunnen we wel inchecken en het is de meest ruime kamer tot nu toe. En ook belangrijk, ik kan een douche nemen zonder dat ik hoef te bukken. De meeste hotels zijn niet berekend op mensen van bijna 2 meter. Tot morgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.