Yellowstone NP

We hebben tot nu toe veel geluk gehad met het weer, soms een regenbui maar die was meestal goed voor afkoeling. Gisteren hadden we al de sporen van de eerste sneeuw in het noorden van de USA gezien, maar als we even voor 7 uur (lokale tijd) wakker worden is het 0 graden Celsius. Het heeft dus gevroren en dat heeft invloed op de bandenspanning. Die geeft nu iets te laag aan, maar we gaan er toch mee rijden. Yellowstone is een groot park en zelfs als je hier 5 dagen bent al je nog niet alles zien.

We rijden het park in en we slaan de stops over die we gisteren al gedaan hebben. De eerste halte is biscuit bassin. Er worden foto’s gemaakt en aan de ene kant is het jammer dat we geen 3D foto’s kunnen maken, maar aan de andere kant is het goed dat er geen geur foto’s bestaan. Hoewel niet overdreven sterk aanwezig dringt de zwavellucht toch diep door in de neusgaten. We komen een 8-tal bizons tegen, waarvan enige kinderen. Ze trekken niets aan van de auto’s en lopen gewoon over de weg. De meeste bestuurders willen zich ook niets van de regels (niet stoppen op de weg, alleen op de inhammen) aantrekken, maar gelukkig is er een Park Ranger om ze daar op te wijzen.

Diverse stops worden er gemaakt met enkele trails en we komen op een gegeven moment bij het Yellowstone Lake uit. Dit is een gigantisch meer in het midden van het park. Volgens de borden moeten er ook zeeleeuwen zijn of zijn geweest, maar die zien we niet. We zullen moeten wachten tot San Francisco. Wel meer geisers. We buigen af naar het noorden en komen bij de Grand Canyon van Yellowstone uit. Naast veel Chinezen en schooluitjes is hier ook een mooie waterval en is de kloof schitterend in kleurcombinaties. Opvallend komen we in dit deel weinig Nederlanders tegen. In Colorado National Monument kwamen we zelfs plaatsgenoten tegen, maar hier is de voertaal toch echt Chinees.

We proberen nog richting Mammoth hot springs te rijden, maar komen er snel achter dat de weg van Mammoth naar Norris dicht is. Aangezien we dan 2 uur terug in het donker moeten rijden, keren we bij Tower Falls terug. We rijden langs de verse sneeuw door de bergen en komen bij Norris bassin uit. Een groot veld met diverse geisers en vele kleuren. Na dit bezoekje keren we via Artist pots terug naar de ingang. We zijn wat rozig want het is een frisse dag geweest (12 graden) en we hebben heel veel gelopen. We eten bij hetzelfde restaurant als gisteren en het smaakt wederom goed. De ober doet alles om ons van ons stuk te brengen (op een komische wijze) maar het lukt niet. Gelukkig kan hij onze pogingen terug ook waarderen. Al met al wordt het een leuke avond. Morgen gaan we via Grand Teton naar Salt Lake City. Hopelijk komen we terug in de warmere sferen want voor morgen wordt hier nieuwe sneeuw verwacht. Wellicht komen we als we door het park naar het zuiden gaan nog beren, wolven en/of elanden tegen. Die hebben we nu toch wel gemist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.