Yellowstone NP – Salt Lake City

Als ik wakker word en het gordijn voorzichtig opzij haal, zie ik dat het licht sneeuwt. Er ligt wat op de daken van de auto’s en we lachen wat over het feit dat het in september al wat sneeuwt. We pakken in, leggen de koffers in de auto, maken hem sneeuwvrij en gaan ontbijten. Na het ontbijt hoeven we de auto niet meer sneeuwvrij te maken. We rijden Yellowstone in om via de zuid ingang, voor ons dus de uitgang naar Grand Teton te rijden en dan door naar Salt Lake City.

Er ligt hier meer sneeuw en de vlokken worden groter. Als we net de afslag naar Old Faithful hebben gepasseerd zien we een auto van de rangers staan met zwaailichten. Nog niets om ons gerust te maken maar tussen de afslag en West Thumb is de weg geblokkeerd door een andere ranger en we worden verplicht om te keren. Het is te gevaarlijk om door te rijden en het is nog onduidelijk wanneer de situatie beter wordt. We moeten de bijna 50 mijl weer terug rijden en via een andere route naar Salt Lake City dan gepland. Grand Teton kunnen we uit het hoofd zetten want dat is nu bijna niet meer normaal aan te rijden.

Het wordt dus minder mooi qua natuur maar we vermaken ons met de vele wolkenpartijen. Uiteindelijk hebben we 4 seizoenen in 1 dag: ‘s ochtends sneeuw, later op de ochtend regen, vervolgens een zwoel zonnetje en als we Salt Lake City binnen rijden is het weer boven de 20 graden Celsius. We checken in en worden uitgenodigd om tussen 17:30 en 19:00 met de manager en andere gasten bijeen te komen. We zitten in het Mormonen gebied dus er zal wellicht een godsdienstig tintje aan zitten. We besluiten te gaan lopen naar Temple Square, iets minder dan 1,8 km lopen. Dat is welkom na een autorit van 400 mijl. Het worden er 2,3 km want ik lees de map niet goed. We komen hierdoor wel langs 2 andere mooie kerken die we anders niet gezien hadden.

Op Temple Square is het pracht en praal, net als bij andere godsdiensten. De gebouwen zijn zeer groot en in een wit zandsteen gebouwd. Er is een bruidspaar, en wellicht staan de andere 2 vrouwen van de man er ook bij. We lopen terug richting hotel en eten bij een blauwe hagedis (Blue Iguana) Mexicaans. Het smaakt goed en vers. Morgen rijden we richting Capitol Reef. Wellicht dan weer in korte broek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.