Vernal – Yellowstone NP

Vandaag stond er een lange rit op het programma. Zo’n 450 mijl van Vernal naar Yellowstone via de kortste route. Ik was al vroeg wakker omdat de bovenburen de gehele nacht de kaboutertjesdans aan het oefenen waren. Mooi op tijd op de eerste wedstrijd van onze dames van Olympia Haarlem te kijken in de playoffs. Tussen de innings door even douchen en aankleden. Als het 6-1 staat gaan we naar beneden voor het ontbijt en volgen we de wedstrijd via play by play.

Bij het uitchecken vraag ik nog even of het probleem met de rekening nu afgehandeld is en dat is het geval. Ze zullen de reservering op de credit card niet omzetten in een betalingsopdracht. Dat moeten we maar geloven. Tegen de tijd dat ik terug ben kan ik deze altijd nog laten blokkeren. Met een overwinning van dames 1 stappen we in de auto en bij ieder dorp of stad kijken we even op de telefoon wat de tussenstand bij de 2e wedstrijd is. De laatste tussenstand is bij de 4e inning 4-1 en pas 112 mijl verder kunnen we even juichen voor de 2e overwinning van de dames. Ondertussen rijden we alweer door een berglandschap. Opeens komen we bij een dam. Het verschil tussen de waterhoogtes voor en na de dam is ruim 100 meter.

Na de dam lijken we eerst te dalen, maar we stijgen door. Op zo’n 7700 foot komen we uit op een grote open vlakte. We kunnen mijlen in de verte kijken en zijn hier toch wel verbaast over. We kunnen nu echter wel met 70 mijl per uur verder rijden. Na een lange tijd zien we de eeuwige sneeuw op de Rocky Mountains liggen. We lijken er eerst heen te rijden maar blijken er toch met een grote boog omheen te gaan. Bij Jackson is er eindelijk tijd voor een sanitaire stop want ik sta op knappen. Na Jackson is het nog 2 uur rijden en zijn we bij het hotel. We checken snel in en rijden meteen het park in. We hebben weinig tijd maar zien in de eerst 30e mijl genoeg om van te genieten.

Pas als we een aantal mijl langs de rivier hebben gereden zien we in de verte stoom. We stoppen op de parkeerplaats en lopen rond enkele geisers die permanent actief lijken. Er is ook een poel dat grijs en rood modder omhoog werpt en een poel die heel mooi blauw gekleurd is. We zien dan ook een bizon in de verte. Later zullen er nog veel meer volgen, ook dichterbij. Na de eerste geisers rijden we door en komen bij de Excelsior geiser krater en hopen dat deze niet uitbarst want dat kan binnen een straal van een 100 meter fataal worden. Lastig is ook hier het grote aantal Chinezen dat denkt alleen op de wereld te zijn.

We rijden als laatste door naar Old Faithful. Met in gedachten: als hij net actief is geweest dan gaan we morgen, als het nog te lang duurt eveneens. Als we aan komen staat de hele omheining vol. We blijven dus even wachten en binnen 2 minuten spuit het water omhoog. Een prachtig gezicht en als hij bijna klaar is, gaan we terug naar de auto en zijn we het grootste deel van het publiek voor met de terugrit naar de ingang. Ondanks het verbod om te stoppen, doen de meeste mensen voor ons het toch als ze bizons of herten zien. Een keer kan een park ranger ingrijpen maar later is er niemand om iedereen door te laten rijden. Er lopen 2 bizons langs en op de weg die voor vertraging zorgen. Wij nemen met de telelens foto’s en rijden wel door.

In West Yellowstone eten we gehaktbrood van eland, bizon en koe. Het smaakt ontzettend goed en we besluiten morgen terug te komen want het was lekker. Morgen ook de rest van het park zolang de tijd het toe laat.

Foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.