Sunday in Los Angeles

Ondanks het weinige dat gisteren bracht, was ik toch wat vergeten. We waren ook nog bij het outlet center geweest. Ben toch nog wel even verbaast als ik bij de Levi’s 2 spijkerbroeken “scoor” die 2 maten kleiner (minder breed) zijn dan de vorige die ik daar mee had genomen. Dus waarschijnlijk hebben ze de broeken groter gemaakt…

Vanochtend zijn we weer vroeg op. We moeten voor 7:45 uur in Burbank bij de Warner Bros studio zijn. Dit betekent met het verkeer van Los Angeles dat we voor 7:00 uur in de auto moeten zitten vanuit Anaheim. We ontbijten zeer vroeg bij Denny’s en het lijkt erop dat de Amerikanen steeds beter leren hoe ze koffie moeten zetten. We eten een Californische omelet (dus met groenten en champignons) en vertrekken inderdaad voor 7:00 uur richting Burbank.

Op de snelweg moeten we toch even om ons heen kijken. Voor ons, zo’n 500 yard rijd 1 auto en zo’n 700 yard achter ons ook 1. We komen redelijk vlot bij de studio’s aan en kunnen inderdaad met de 1e tour mee. De gids vraagt ons om ons voor te stellen en welke film en tv serie we leuk vinden zodat hij de tour hier op kan aanpassen. Het merendeel is Gilmore girls en Batman, maar ook enkele andere series die bij ons niet zo bekend zijn. Ik zelf geef, in de stijl van Warner Bros, de Big Bang theory en Harry Potter door. Het gezelschap is gemeleerd: Brazilië, USA, Canada, Hongarije en Nederland (wij). We komen bij diverse huizen en al snel zie je dat alles klein is en hoe je met wat veranderende camera posities in de maling genomen wordt. Op een gegeven moment komen we bij een gebouw waar ze allemaal kleding e.d. van Harry Potter, Batman en Wonderwoman hebben. Je kan je laten sorteren door de hoed van Harry Potter maar na een aantal personen is het wel duidelijk dat de grote mannen allemaal bij Slytherin komen. Ik sla een beurt over. Aan het einde is een overzicht van script tot film en we komen tijd te kort omdat we naar de Dodgers moeten. Wel nemen we nog even plaats op de bank van Friends, die trouwens heel laag zit. De dame van Warner Bros zet ons netjes op de foto. We verbazen weer iemand met het feit dat we uit Nederland komen. Kennelijk zijn ze daar niet zo reislustig als wij.

Ook nu zijn we snel van Burbank bij de Dodgers en we halen allemaal een t-shirt en dan gaan we naar binnen. Ik heb wat meer moeite met kiezen en krijg dus geen gratis handdoekje of wat te drinken (voor de Bob) van de dames en heren van Honda. Maar omdat het warm is en we in de zon zitten, krijg ik wel bescherming tegen de zon, factor 30, met het Dodger logo op de tube. Dat zal nog van pas komen de rest van de reis. De wedstrijd verloopt wederom traag. Aan de Dodgers is totaal niet te merken dat ze boven aan staan met 92 gewonnen wedstrijden. Ze verliezen wederom. We zien de Rockies morgen weer in Phoenix en die slaan er op los. 2 homeruns, waaronder 1 grand slam. De Rockies winnen dan ook heel verdient met 8-1, het enige punt gescoord door een homerun in de 9e.

We gaan terug naar het hotel en gaan zo even eten. Dan naar de kamer en ons opmaken voor de rit naar Phoenix via Joshua Tree. Vanaf morgen dus het eerste Nationale Park van de vakantie. Er zullen er nog veel volgen.