Saturday in Los Angeles

Het is vroeg, heel vroeg als ik wakker wordt. 9 uur in Nederland, ofwel middernacht in Los Angeles. Ik draai me maar nog een keer om en wordt 2 uur ‘s nachts weer wakker. Met wat meer moeite slaap ik weer in om tegen half 6 ‘s ochtends definitief wakker te worden. De andere 2 heren zijn ook al wakker en we gaan tegen een uur of 7 maar naar de IHOP voor een ontbijt. Na de toast met eieren (sunny side up) gaan we even om Disneyland heen lopen, althans een poging daar toe. Na ongeveer 800 meter gaat het park verder, maar kunnen we alleen de snelweg op. Dat doen we dus niet. We lopen terug naar het hotel, pakken onze spullen en ideeën van de kamer en gaan de auto in.

De eerste stop is Walmart voor een koelbox, water, fris en bananen. De 2e bij T-mobile om een toeristen SIM kaart te kopen zodat we elkaar kunnen bellen, de sociale media bij kunnen houden en andere belangrijke zaken. als de vriendelijke T-mobile medewerker ons alle 3 op weg heeft geholpen, gaan wij op weg richting Burbank voor de Warner Bros Studio tour. We krijgen echter te maken met de grootste attractie van Los Angeles: het drukke verkeer en de bijbehorende files. We komen dus verlaat aan en de volgende tour die we mee kunnen is om 4 uur, duurt minimaal 2 uur en we zouden daardoor het begin van de Dodger wedstrijd missen.

Dat doen we dus niet en maken een nieuwe afspraak voor morgenochtend 8 uur. Dat betekent dus weer vroeg eruit en vroeg op pad maar het is niet anders. We gaan dan maar naar Hollywood boulevard voor de walk of fame en alle andere zaken. Helaas weer in de file en we hebben net genoeg tijd om het Hollywood sign op de gevoelige plaat te zetten en rijden meteen door naar Dodger stadium. Maar, u raadt het zeker al, we komen eerst in de file. Nu zijn we echter wel op tijd en kunnen nog even in de shop een pin scoren, nu eindelijk zonder Hello Kitty. Bij binnenkomst krijgen we een mooie munt (de 8e uit een serie van 8) met daarop een oud speler.

De wedstrijd zelf is saai. Een paar keer leeft de wedstrijd op als de Dodgers terug komen in de wedstrijd, maar beter wordt het niet. Er worden 3 homeruns geslagen maar de Dodgers die het hele seizoen alles winnen zijn niet in de beste vorm en verliezen weer met 6-5. Het duurt bijna 3,5 uur en het publiek om ons heen blinkt uit in het heen en weer lopen. Terug naar de auto hebben we een mooi overzicht over downtown LA en als we terug naar het hotel rijden hebben we wederom last van de drukte, zelf om 22:30 uur (hier dan) op zaterdag.

Morgen dus vroeg op en dan wel naar Warner Bros. Met een ruime marge om op tijd te kunnen komen. Daarna de Dodgers en dan hopenlijk nog wat anders, maar maandag moeten we ook vroeg richting Phoenix door Joshua Tree NP.

Foto’s: