Phoenix – Flagstaff

Soms wordt je aangenaam verrast, vandaag was zo’n dag. We hadden een korte rit (zeker in vergelijking met de rest) van Phoenix naar Flagstaff. We hadden een route gepland door Tonto Bassin, een National Forrest, maar onze opvatting van een bos met die van de Amerikanen verschilt aardig. Het merendeel was zand en hier en daar een boom. Echter voor we er waren zagen we in een flits een oude trein staan bij een watertoren. Te snel gepasseerd, dus even omgekeerd.

De trein die we tegenkwamen stond op het terrein van een “ghost town”. Diverse oude gebouwen en een mijn waren nog steeds aanwezig. Zo was er een saloon, gevangenis en een bank. Je waande jezelf in een western. Helaas was niet alles open of te betreden maar je kon heel goed de sfeer proeven van het Oude Westen. Het enige dat ontbrak waren de tumbleweeds. Ik had natuurlijk kunnen zeggen dat dit door mij gepland was, maar het was ook een verrassing voor mij.

We vervolgen onze weg door Tonto Bassin over de Apache trail. Ook nu blijkt dat we ons beter hadden kunnen inlezen. Op een gegeven moment houd het asfalt op en gaan we over een combinatie van kiezels en klei. Nog steeds niet erg, maar op een gegeven moment moeten we naar beneden. Nu heb ik wat dieptevrees en wordt de weg steeds minder breed. De diepte naast mij is niet echt plezant te noemen, maar ik worstel me er goed door heen. Pas na een mijl of 10 zijn we beneden en vervolgen we onze weg nog 28 mijl over de kiezelweg, soms omhoog, soms naar beneden, soms over modder die door een flood wash is veroorzaakt. Ik juich even als we vlak bij de dam voor Roosevelt Lake weer asfalt hebben. Het is vermoeiend zo geconcentreerd te moeten rijden.

Na de dam is het een eitje. In Payson eten we een hamburger en wat friet bij Wendy’s en ik moet zeggen dat deze goed smaakt. Ik neem een refill of Lemonade met veel ijs en we gaan weer op pad. Vlak voor Flagstaff nemen we een afslag naar Montezuma Castle. Een in de rotsen gebouwd huis, zoals ook in Mesa Verde, was er te bewonderen. Alleen in Mesa Verde hebben ze er veel meer, maar deze was zeer mooi. Wel moesten we op de paden blijven in verband met de ratelslangen. Na Montezuma gaan we de snelweg weer op en nemen de afslag naar Sedona in plaats van recht door te rijden. Door Red Rock Country komen we uiteindelijk wel in een bos terecht. Echter is hier de weg in onderhoud en rijden we wederom over kiezels. Uiteindelijk komen we in Flagstaff aan zonder enige problemen. Morgen door naar de Grand Canyon, vandaag naar de Outback. Even BBQ Grill eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.