Grand Tour of the west 2017

[Updated]

Hoewel ik eigenlijk gezegd had dat het in 2017 wellicht een jaartje overslaan werd, begint het toch weer te kriebelen. Na 2 jaren steden wil ik toch weer een keer de natuur in. Foto’s en verhalen op het forum laten de Nationale parken in het (Zuid-) Westen op zijn mooist zien, zeker ‘s avonds en ‘s nachts. Hiervoor is een camper toch het meest ideaal, ondanks enkele bezwaren mijnerzijds. Via een advertentie en een snelle email leert dat vanuit Las Vegas een 20 daagse reis mogelijk is tegen een redelijk tarief waarbij de camper voorzien is van alle gemakken en, zeker niet onbelangrijk, alle verzekeringen.

Ik heb nog minimaal 2 wensen voor een trip in de Verenigde Staten: Route 66 en Yellowstone NP. Vanuit Las Vegas is die laatste te doen binnen het tijdsbestek van die 20 dagen. Alleen de afstanden zijn dusdanig dat er toch enkele personen extra mee moeten om te rijden. Iedere dag een afstand Amsterdam – Parijs in je eentje afleggen is niet wat je zou willen. Daarnaast heb je dan geen oog voor wat er om je heen gebeurd. Er zijn wel personen die mee willen, maar die zitten net als ik met: mits en tenzij…. We wachten af, eerst maar even Abraham begroeten. Voorlopig begin ik vast met het samenstellen van enkele routes. De voorbereiding is begonnen. Mag ik morgen al weg?

Inmiddels is duidelijk dat een camper toch wel veel geregel is en door sommige reisorganisaties worden ook leuke routes aangeboden, zeker voor newbies in het Zuid Westen. Zelf kan ik dan me meer focussen op de dingen die ik de vorige keer door het haasten en de eerste indruk gemist kan hebben. Het zal dus een auto rondrit worden langs hotels en lodges. De route is nog niet bekend, dat zullen we onderling even moeten bespreken. Dat staat op de planning na mijn verjaardag in februari. Dan hebben we nog ruim een half jaar, dat moet kunnen lukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.