Washington DC – Pittsburgh

Je vertelt iedereen dat je op vakantie gaat, je zet de bureautelefoon door naar een ander toestel, je zet de werktelefoon uit en zet netjes een out of office berichtje in je email en dan nog menen de mensen op je werk je te kunnen bellen op je privé mobiel. Het was niet vroeg, tenminste niet in Nederland. In Washington is het echter pas 03:14 am. Gesprek geweigerd en meteen een Whatsapp naar een collega om hem te vragen contact op te nemen met degene die me gebeld heeft. Ook hij probeert een gesprek aan te gaan en dat kap ik af met een Weltrusten. Om 7:30 am word ik weer wakker en kunnen we beginnen de koffers inpakken om de tour te vervolgen met de reis richting Pittsburgh. Een ritje van ruim 300 mijl, als je tenminste rechtdoor over de snelwegen gaat.

We gaan vanaf Washington DC naar Great Falls. Er zijn daar wat watervallen en dat lijkt ons een mooie voorbereiding op de Niagara watervallen later deze tocht. Het centrum van Great Falls is gemakkelijk te vinden, maar het State park kent de navigatie niet. Wat we ook proberen, het lukt niet. Dan maar door richting Frederick, en ja hoor, na zo’n mijl rijden is er een bord die de richting naar het park aangeeft. Bij de ingang gekomen willen we de $ 10 betalen maar vandaag is het gratis. Je kunt echter niet bij de achterste waterval komen, maar dat nemen we dan maar op de koop toe. Deze waterval blijkt echter van een afstand ook te bewonderen. We lopen over een hobbelig pad met keien en ik ga door mijn enkel. Ik weet het meteen: een paar dagen last maar voor de rest niets beschadigd. Bij de overlook is het uitzicht heel mooi en indrukwekkend. Door de warmte lonkt het water maar dan moeten we over de omheining en er wordt overal gewaarschuwd voor verdrinkingsgevaar. We lopen terug naar de auto en vervolgen onze weg naar Pittsburgh.

Even voor Hagerstown verlaten we de snelweg weer en rijden naar Fort Frederick. Als we in het fort aankomen weet ik niet wie meer verbaast is, de gids dat er die dag toch nog mensen komen of wij omdat er iemand, in 18e eeuwse soldaten kleding, naar ons toe komt. Hij vraagt eerst waar we vandaan komen (vandaag van Washington DC, normaal van Nederland) en legt ons uit waarom het fort is gebouwd. De Fransen schijnen een fort bij Pittsburgh gebouwd te hebben, dus moesten de Engelsen er ook 1 in de buurt hebben om Maryland te beschermen. Dat er 100 mijl tussen ligt wat in die tijd enkele dagen reizen was, lijkt ons niet dichtbij. Het fort heeft ook nog een rol gespeeld in de onafhankelijksheidsoorlog en de burgeroorlog. We lopen wat rond, maken wat foto’s en bedanken de heer voor zijn tijd en uitleg. Hij wil ons nog langs andere forten laten rijden, maar hij geeft eerlijk toe dat dit wat tijd gaat kosten en we zijn al later op de dag.

We rijden door en in de buurt van Pittsburgh wordt het al wat drukker. Op een gegeven moment rijden we met de bocht mee naar rechts en zien direct na de bocht Pittsburgh voor ons liggen. Omdat we een hotel ten noorden van de stad hebben, worden we door de stad geleid en rechtstreeks de file in. Ook in Pittsburgh wordt er veel ver- en gebouwd. Uiteindelijk bereiken we het hotel nog redelijk op tijd. Morgen maar eens de stad onveilig maken.

1 thought on “Washington DC – Pittsburgh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.