Pittsburgh

Eindelijk een nacht zonder dat een van ons beiden wakker wordt gebeld. Dus rond 7 uur op eigen kracht wakker. We gaan ontbijten bij Bob Evans, een van de vele mogelijkheden om snel te ontbijten. En de waitress is echt fast en furious. Nog voor ik nog maar heb kunnen bestellen is mijn koffiekop al weer bijgevuld en 2 slokken verder krijg ik de vraag of ik nog mee wil. Na de 3e refill vind ik het wel genoeg. French Toast, Eggs sunny side up en hashbrown vullen meer dan genoeg. We rijden naar Pittsburgh om daar een rondleiding te krijgen door het stadion van de Pirates. We zijn net te laat voor de tocht van 10 uur, dus het wordt die van 12 uur. Om de tijd te doden lopen we naar het stadion van de Steelers en er omheen. Vanaf de waterkant hebben we een goede blik op het commerciële deel van Pittsburgh en de bruggen. Als deze niet geel waren geweest dan had je me kunnen wijsmaken dat ik in Newcastle (Engeland) was (en ja, ook de walkant is niet zo steil).

Na ook nog een rondje rond het honkbalstadion is het nog geen tijd voor de rondleiding, maar de fanshop is open. We houden het bij een pin voor op de pet. Als ik een echte fan was geweest dan had ik wellicht wel het geld over gehad voor een shirt maar nu niet. We zijn niet de enige want nog 2 paren, wat gezellige dames op leeftijd en een echtpaar, zijn er ook klaar voor. De dames komen van dichtbij, het echtpaar uit Washington en wij uit Nederland. Dit laatste blijkt vreemd en we zijn al snel het gesprek van de dag. Er wordt ons van alles gevraagd, hoe lang we hier zijn, of we de wedstrijd van vrijdag nog gaan kijken en nog veel meer. Het blijkt dat we, met dit stadion mee, meer stadions hebben gezien dan de rest. Die komen niet verder dan 2. Met Angels en Giants mee komt Huub op 3, ik heb ook nog Dodgers en Yankees achter mijn naam staan. Er wordt ons geadviseerd om ook eens naar Chicago te gaan, daar waar het allemaal is begonnen.

Na het kleine museum over de historie van de stadions (dit is de 5e) gaan we richting kleedkamers. Er moet echter nog een gezin van 3 worden gehaald en er wordt een tussenstop gemaakt in de batting cages die naast de kleedkamer onder de tribune zijn. Op de vloer het oude astroturf van het laatste stadion dat ook nog gedeeld werd met de Steelers. Dan komt ook het gezin binnen en kunnen we naar de “kleedkamer” van de Pirates. Hier mogen geen foto’s worden gemaakt dus kan ik ook de luxe niet laten zien. Leren stoelen, voor iedere speler een locker die net zo groot is als de grootste IKEA kast, voor iedere speler een spiegel met genoeg toiletartikelen (het lijken wel modellen). Via de kleedkamer van de scheidsrechter komen we bij de dugout en tot onze verrassing mogen we zelfs het veld op. Helaas niet verder dan de warning track omdat de field crew bezig is met gras en gravel.

Na het veld gaan we naar boven in het stadion naar de persruimte. Een fantastisch overzicht van het veld en pracht uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad aan de overkant van de Allegeny river. We bezoeken nog wat VIP ruimtes en skyboxen. Van deze laatste zijn er 7, een voor iedere World Serie die de Pirates gespeeld hebben. Op onze vraag wat er gebeurd als men er nog 1 gaat spelen, moet het antwoord schuldig gebleven worden. Er is immers geen ruimte meer. Hierna is de tour afgelopen en als wij vanaf de auto naar de Ierse pub op de hoek lopen worden we nagetoeterd door de dames. Ze wensen ons nog een prettige voortzetting van de reis toe. In de pub zit het echtpaar ook te eten en ook die wensen ons nog een goede reis. De pulled chicken met coleslaw is lekker maar machtig.

Na de lunch lopen we via het stadion naar de Fort Duquesne Bridge en steken deze over naar Fort Pitt. Veel meer over dan een huis en de grondvesten zijn er niet meer over. Via de binnenstad waar nog enkele oude gebouwen over zijn, lopen we richting Fort Pitt bridge terug naar de auto. Het is inmiddels al laat in de middag en als we de files voor willen zijn moeten we op tijd terug naar het hotel. Morgen de reis naar Cleveland waar we vrijdag de eerste wedstrijd kunnen kijken.

Foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.