Pittsburgh – Cleveland

De weg naar Cleveland is ongeveer 2 uur. Tenminste als je over de snelweg direct naar Cleveland rijdt. We besluiten om dit niet te doen en programmeren de navigatie via een paar waypoints door Amish country en door national park cuyahoga valley. Het programma is freeware dus echt makkelijk inprogrammeren gaat het niet. Maar we hebben de tijd, dus geen haast. Voordat we naar Cleveland kunnen reizen moeten we eerst tanken. Tegen het “dure” tarief van $ 2,69 per gallon wordt de tank vol gegooid. In totaal iets meer dan 13,5 gallon gaat er in de tank en de kosten bedragen $ 36,45. Moet je in Nederland eens proberen.

Doordat we wat off the highway hebben geprogrammeerd komen we al gauw op een weg die vergelijkbaar is met de 80 km wegen thuis. Deze wegen worden echter ook gebruikt door de “grote jongens” en die vinden 45 mijl per uur niet een aardige snelheid. Bij een meer duiken we een parkeerplaats op om meteen wat foto’s te maken. Het meer is Tappan Lake en de weg kronkelt er leuk door heen. Na New Philadelphia (Ohio) rijden we door richting Sugar Creek waar ook Amish schijnen te wonen. In het heuvelachtige landschap komen we enige borden tegen, maar Dutch Valley is hier een bakkerij en niet een feest. De Amish hier zijn wat moderner want er wordt wel gereden op tractoren en enkele andere machines. Dit zijn de kinderen want veel volwassenen zien we niet. Wel een keer een oudere man die even in zijn koets een middagdutje deed.

Het is echter niet zo’n groot gebied en al snel worden we bedankt voor ons bezoek aan Amish country. We rijden langs Canton en Akron door naar het noorden richting Lake Erie en komen na wat omwegen door wegwerkzaamheden in cuyahoga valley. Ook daar zijn diverse wegen en bruggen afgesloten waardoor het bereiken van de watervallen een schier onmogelijke taak wordt. Wellicht ook omdat we niet veel zin hebben om ons goed te oriënteren. We rijden door naar het hotel en checken in. Om de hoek bij de chinees eten we Thai Cully with flied lice (en dat is niet gelogen). Morgen Cleveland in en het eerste potje honkbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.