Toronto – Niagara Falls

Bij het ontbijt krijgen we wederom veel adviezen over de komende trip. Een van de tips gebruiken we om langs Ontario Lake via Hamilton en Niagara on the Lake te rijden en vervolgens langs de Niagara river naar Niagara Falls. Maar voordat we kunnen vertrekken moeten we het gastenboek tekenen, afscheid nemen en pas dan mogen we onze weg vervolgen. We blijken twee dagen geleden dus toch meteen dichtbij hebben gezeten, maar hierdoor hebben we ook iets meer van Toronto gezien dan dat we wel meteen goed reden. We stoppen vlak voor de snelweg nog voor wat benzine, ook hier tegen de bespottelijke prijs van € 0,72 per liter. Het is rustig op de weg en via enkele wijngaarden en fruitkwekerijen bereiken we zeer snel Niagara on the lake. Dit is een dorp waar de geschiedenis stil lijkt te hebben gestaan. De bezoekers is merendeel stukken ouder dan wij. We rijden langs de rivuier naar Niagara Falls en stoppen onderweg een keer om van het uitzicht te genieten.

We zijn zeer vroeg bij het hotel en kunnen nog niet inchecken. Wel krijgen we een parkeerkaart om de auto neer te zetten. We halen de camera’s uit de auto en lopen richting de watervallen. Dit valt nog vies tegen want het is boven de 30 graden en benauwd. Er is een kans op onweer en de lucht betrekt. Enkele keren eerder heb ik een wauw moment gehad (Grand Canyon, New York de 1e keer, Bryce Canyon) en deze komt ook in dat rijtje. Een orkaan van geluid van het vallende water. We lopen van de American en Bridal Veil falls naar de Horseshoe falls en zijn zeker niet de enige. Je zou denken dat bij het water het wat koeler zou zijn maar helaas staat de wind verkeerd. Veel waterspray komt er ook niet onze kant op. De horseshoe is indrukwekkend, vanaf de Canadese kant kan je bijna het water aanraken voordat het valt. We eten binnen wat en ik koop een mooi t-shirt.

We lopen terug naar de andere 2 watervallen, en kijken bij de boten die je bij de watervallen kan brengen. Het is daar zeer druk en we hebben geen zin om een uur te wachten op een tochtje en lopen terug naar het hotel om in te checken. Een verkoelende douche en anderhalf uur later lopen we terug. Het is maar liefst 3 graden afgekoeld maar er staat een windje dus het is beter uit te houden. We sluiten aan in de rij voor de boot en kunnen meteen met de eerste boot mee. Het is stukken rustiger en het zit tegen schemeren aan. We krijgen de traditionele regenponcho’s die je tegen het water zouden moeten beschermen. Dit valt bij de Bridal en American nog mee, maar tegen de horseshoe is zelfs de poncho niet opgewassen. Gelukkig bij de schade beperkt tot natte mouwen en hals. Na het tochtje proberen we een Slush Puppy te bestellen, maar het personeel heeft geen belangstelling voor klanten. We lopen dus maar door naar het restaurant om wat te eten. Morgen richting Albany en onderweg stoppen bij de Baseball Hall of fame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.