Philadelphia – Baltimore

Het is in vergelijking met andere afstanden een korte rit naar Baltimore. We besluiten om de battlefields in Harrisburg en Gettysburg te bezoeken. Even na het ontbijt gaan we op pad. We zijn nog geen 3 mijl uit Philadelphia weg of het begint te regenen. En dan merk je dat de wegn iets anders zijn dan die in Nederland. Er is veel opspattend water. Dit is normaal gesproken niet zo’n probleem maar er valt zoveel regen dat het verstandiger is om even langs de weg te stoppen.

We vinden een plek bij een service area maar de 10 meter van de auto naar binnen is alsof we door een 50 meter zwembad moeten lopen. We blijven in de auto zitten en liften even mee op de WIFI van een van de restaurants. Het blijkt dat we tot minstens vanavond 9 uur dit weer krijgen wat ons doet besluiten om voorzichtig verder te gaan. Dus met een mindere snelheid en voldoende afstand tot de voorganger. Dit blijkt een juiste beslissing want even later voel ik de auot zijn grip verliezen door aquaplanning. Gas los en we hebben weer grip. Ondertussen horen we een waarschuwingsmelding piepen maar we kunnen nergens op het dashboard vinden waar dit vandaan moet komen.

Als we in Harrisburg aan komen regent het nog steeds te hard om de auto te verlaten. Het alarmsignaal dat we hoorden is inmiddels ook te verklaren. Op mijn telefoon heb ik push berichten gehad dat in de regio waar wij reden er overstromingen en problemen met (te)veel water op de weg zouden kunnen optreden. Het advies was om de snelwegen te blijven volgen. We vervolgen onze weg naar Gettysburg en hopen op beter weer. Helaas is het in Gettysburg niet veel beter. Wel kunnen we vanaf de weg de graven, kanonnen en herdenkingsstenen. We hebben geen zin om te zwemmen dus we rijden door naar Baltimore.

We hebben wederom in de buurt van het vliegveld een hotel geboekt. De keuze hiervoor betaald zich wederom uit. We zitten in de buurt van vele snelwegen van en naar de stad en bij veel restaurants/fast food tenten. We nemen Mexican take out en de enchiladas met veel sla en tomaat en pittige kip smaken heel lekker. Morgen wacht de binnenstad van Baltimore en de laatste wedstrijd van deze reis. Hopend op beter weer kijken we de Tanked marathon op Animal planet. Blijven we tenminste in het thema van vandaag: Nat en water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.