Niagara Falls – Albany

Het is redelijk vroeg als we opstaan om te gaan ontbijten. Iets meer keuze, maar ik mis toch mijn plakje kaas of iets anders hartigs bij het ontbijt. Ik neem echter gewoon een toast met wat boter en een met pindakaas. Het blijkt dat we net op tijd zijn geweest want op het moment dat we met de koffers naar beneden gaan, is de lift en de ontbijtzaal vol. We rijden over de brug naar de USA en op wat standaard vragen na kunnen we deze zeer gemakkelijk passeren. We wilden nog vanaf de Amerikaanse kant wat foto’s nemen maar de mist verhindert dit. Aangezien er 500 mijl op het programma staat, tijden we door.

Een tiental mijlen verder klaart het op en is het zonnig. We tanken even verder op want het is hier toch 8 eurocent per liter goedkoper. Zonder enige problemen bereiken we Utica voor de lunch. We hebben meer dan genoeg tijd en nemen een omweg via Cooperstown voor de Baseball Hall of fame. Er is ook een klein museum en er is veel aandacht voor de sport en de spelers. We zien Ty Cobb, Babe Ruth, Cy Young en vele andere grootheden. De Nederlandse inbreng blijft beperkt tot Bert Blylevens, tenminste voor zover wij kunnen vinden. We staan bij een parkeermeter die alleen munten accepteert en aangezien wij net uit Canada komen is het kleingeld beperkt. Toch hebben we voldoende tijd gevonden om het hele museum en de Hall of fame te kunnen zien en nog wat t-shirts te scoren.

Vanuit Cooperstown gaat het over provinciale wegen naar Albany en krijgen we zowaar de eerste regen (3 minuten lang) van deze reis. Tijdens de regen daalt de temperatuur ook van 89 F naar 79 F en dat is meteen het laagste dat we overdag hebben gehad. We eten bij een goed Mexicaans restaurant en morgen is het op naar Boston met ‘s avonds een bezoek aan Fenway Park.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.