New York

The city that never sleeps staat op het programma, Wij worden echter rond 8 uur wakker. Gisteravond is het terugrijden niet echt bevallen, dus we hebben naar alternatieven gezocht. We parkeren de auto naast Newark Penn Station en nemen de PATH trein richting WTC op Manhattan. We moeten de kaartjes nog ophalen dus we rijden met de R trein uptown en stappen na een paar haltes over op de D. Deze brengt ons netjes naar het Yankee stadion. We brunchen bij een Subway (Italian BLT) en lopen naar het loket voor de Will Call. Daar weten ze precies wat er aan de hand is: de tickets waren pas na onze afreis beschikbaar en aangezien ik geen printer in de handbagage gepropt kreeg, konden we ze niet uitprinen. We krijgen nu echter “officiële” kaartjes en mogen naar binnen.

We zitten op de bovenste ring, maar eerst lopen we aan de binnenkant het stadion even rond om daarna de shop in te duiken. We scoren een pin en een koelkast magneet. We zoeken onze plaats op en deze blijkt in de volle zon te zijn, tenminste voor nog zeker een uur. De stoeltjes zitten ruim en omdat we op de eerste rij zitten, hebben we genoeg beenruimte en goed zicht op de thuisplaat. Met dit weer, het is 34 graden in de schaduw, is het goed om te blijven drinken dus we nemen een koude Lemonade met ijs in een soevenirbeker. Tegen de tijd dat de wedstrijd begint is de zon achter ons verdwenen en zitten we in de schaduw met wind. Het is om uit te houden en op dat moment komt iemand ons vertellen dat we op de verkeerde plek of in het verkeerde vak zitten. Na controle van de kaartjes blijkt hij het verkeerde vak te hebben. Met excuses en wat gelach wordt het opgelost en kan de wedstrijd beginnen.

In de eerste inning komen de Yankees voor doordat een lastige hoge bal tegen de zon in niet gevangen wordt. Baltimore komt de inning erna erover heen denderen, mede door een homerun van “Nederlander” Schoop. Het is 1-4 ook omdat de “Nederlander” aan de kant van de Yankees, Gregorius, met een glijactie en een aangooi op thuis een punt voorkomt. De Yankees komen langzaam terug tot 4-2 en Alex Rodriguez slaat de bal over de muur en het is 4-3, nog steeds voor de Orioles. In de 5e inning wordt er door de Yankees wederom een homerun geslagen, met een man op de honken dus ze leiden weer, tot grote vreugde van het publiek.

De Orioles laten het er echter niet bij zitten en met de 4e homerun van de dag wordt het gelijk. De 5e homerun van de dag lijkt de wedstrijd te beslissen. Met 2 man op de honken verdwijnt de bal over het hek/muur en de Yankees leiden weer. Nu met 8-5. Het wordt in de 9e inning nog 8-6, maar verder laten de Yankees het niet komen. Met “Start spreading the news…” wordt de overwinning gevierd. Het is inmiddels al wel half 5. We duiken de grond onder en de metro in en rijden via 2 treinen naar 34 street om te kijken of we Empire State building op kunnen. Gisteren was de wachtrij bij WTC al lang, het is vandaag niet anders bij Empire State. Het is Labour day en goed weer, dus druk. Door de warmte en de reis zijn we uitgeput en omdat we morgen weer richting Philadelphia moeten, gaan we terug naar PATH en Newark. Daar aangekomen nemen we een pizza mee voor in het hotel. We lijken wederom het laatste stukje verkeerd te rijden, maar met een “ik ga er hier maar vanaf want ik zit verkeerd” komen we precies op de goede afslag en bij het hotel. Morgen de Rocky trappen bedwingen, of hebben ze nog meer interessante zaken in Phillie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.