New York – Philadelphia

Het is een warme dag, dus we nemen de weg via de kust langs Atlantic City naar Philadelphia. Dit zou ons verkoeling moeten brengen maar dit is helaas niet het geval. Op het moment dat we Newark verlaten is het zeer druk richting New York en zo’n 40 mijl later staat de andere weghelft geheel vast zonder enige reden. We komen in een landschap dat een combinatie is van de Nederlandse duinen en de Veluwe. Zandduinen en bossen. Het wordt ineens mistiger. Als we het raam open doen blijkt het geen mist te zijn maar brand. We kunnen niet ontdekken waar het vandaan komt.

Aangezien we niet hoeven te stoppen en ook de rest van het verkeer gewoon doorrijd is het billijk om te veronderstellen dat er geen direct gevaar is. Even later komen we in Atlantic City. Het zal ‘s avonds best een mooi gezicht zijn maar overdag is het een gewone kleine stad met Casino’s zonder licht. We rijden langs een van de “hoogtepunten”, de vuurtoren en stoppen even langs de kust om de benen te strekken. Hierna vervolgen we onze weg richting Philadelphia.

We komen vroeg aan in Philadelphia en als we uitstappen om in te checken slaat de warmte ons terug in de auto. Het is 33 graden, zonnig en benauwd. Als we ingechecked zijn en gedouched gaan we op balkon even van de omgeving genieten. We zitten aan de Delaware maar die bied ook geen enkele verkoeling. Het verkeer richting Philadelphia staat vast, dus die kant op rijden is geen optie. Morgen is er weer een dag. We gebruiken de rest van de dag om uit te rusten, wat te wassen en in de buurt van het hotel wat te eten. We kijken op tv een wedstrijd van de Phillies en vinden het wel best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.