Detroit – Toronto

Dan zit je dus een paar dagen zonder internet en computer tegelijkertijd. In het bed en breakfast was er een probleem met wireless router. Ik weet exact wat er aan de hand is en hoe ik het moet oplossen, het is immers mijn werk, maar ik heb vakantie. Overal elders heb ik wel internet, maar dan alleen via Wifi op de telefoon. Zo zie je maar weeer hoe verpest wij in Nederland toch zijn, zeker met de snelheden die wij hebben. Maar goed, we zijn op vakantie en niet afhankelijk van internet. Er is meer te doen.

De rit van Detroit naar Toronto is eigenlijk een rechte weg over de snelweg. We rijden langs Detroit naar boven en komen na 3 keer gewaarschuwd te zijn dat dit toch echt de laatste kans is om in de USA te blijven, bij de Canadese grens. Er wordt gevraagd waar we vandaan komen, nu uit Detroit eerder uit Nederland, waar we naar toe gaan, Toronto, en wat we komen doen, vakantie. Met een “have a pleasant trip, worden we Canada binnen gelaten. Het is nog een behoorlijk eind naar Toronto (niet voor Amerikaanse begrippen) en we stoppen bij een wegrestaurant. Dit lijkt meer op die uit Nederland en Europa: een benzinestation en restaurant(s). Het enige verschil is alleen dat er hier wat meer keuze is uit restaurants en dat de mensen gewoon netjes wachten op hun beurt. Na de welkome lunch gaan we verder naar Toronto. De navigatie stuurt ons over de tolweg, maar we weigeren dit.

Van het adres van de bed & breakfast zijn er meer in Toronto te vinden. Toronto heeft de laatste 30 jaar aardig uitgebreid en de stadjes die het heeft opgeslokt hebben hun eigen adressen behouden. Het is dan ook niet vreemd dat we ruim een uur aan het zoeken zijn. Als we het uiteindelijk vinden worden we welkom geheten door de eigenaresse en krijgen de regels uitgelegd. Wederom (net als in LA 3 jaar terug) is men verbaast over de lengte van ons, en ze hoopt dat de bedden lang genoeg zijn. Ik heb wel vaker met mijn voeten buiten bed geslapen (bewust en onbewust) dus dat is niet erg. De kamer is schoon, de badkamer dichtbij en we zitten op nog geen kwartier rijden van het centrum van Toronto. Na het neerzetten van de spullen gaan we richting Toronto centrum en kijken of we misschien nog een kaartje kunnen krijgen voor de Blue Jays. We zijn op tijd dus kunnen een poging wagen. Het verkeer in Toronto staat echter muurvast en een wedstrijd van de Jays helpt dan ook niet mee. We gaan het morgen maar nog een keer proberen en eten onderweg naar de B&B wat.

In de B&B nemen we plaats in de huiskamer en kijken met enkele andere gasten de wedstrijd. Helaas voor hun zijn de Indians iets te sterk en verliezen de Blue Jays de eerste van 3 wedstrijden. We gaan naar bed en het slapen valt best mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.