Boston – New York

We hebben een rume 240 mijl voor de boeg dus goed ontbijten is het advies. Wederom continentaal ontbijt, dus we laten het ons smaken. Na het ontbijt even de spullen inpakken en dan onderweg. We rijden het eerste deel bijna gelijk aan het laatste stuk vanuit Albany naar Boston, maar dat kan wel want vanuit Albany konden we langs de kust naar beneden naar Boston omhoog of naar boven naar New York. En alsof de duvel ermee speelt, op bijna hetzelfde deel van de weg is er wederom een ongeluk gebeurd. Voor ons “gelukkig” weer aan de andere kant van de weg, maar ditmaal zitten er zeker 7 auto’s op elkaar. Het blijkt het enige oponthoud te zijn tot aan New York.

Nog voor de Bronx begint het al drukker te worden. Er staat een auto met pech aan de kant en men denkt hier dat je opzij gaat als iemand zo hard mogelijk toetert. Als ik een keer toeter omdat ik gesneden wordt is een scheldkanonade in onvervalst New Yorks accent mijn deel en er wordt gevraagd of ik die auto aan de kant niet gezien heb. Dat klopt omdat er een vrachtwagen voor zit. We vervolgen de weg over de George Washington Bridge richting Newark waar het hotel is.

We zijn ruim op tijd bij het hotel en kunnen meteen inchecken. We krijgen een parkeerkaart en besluiten om naar Manhattan te rijden. Via parking panda even een goedkoop tarief voor parkeren regelen en dan de nog geen 12 mijl naar de parkeergarage. Er zijn er echter veel meer op dat idee gekomen en vanad de tunnel staan we vast op 42nd street en de snelheid is tot bijna stilstand terug gebracht. Na het eerste deel van de straat met de vele lichten gaat het sneller maar we kunnen niet direct naar de parkeergarage. Door de vele eenrichtingsverkeer straten duurt het nog even. Toch komen we op de plek van bestemming. We laten de auto achter en pakken om de hoek de metro naar downtown.

We hebben geluk want de metro richting downtown is deze week in onderhoud. De treinen stoppen niet overal. We stappen uit bij Brooklyn Bridge en lopen deze een stukje op. Het is vanwege Labour Day zeer druk en na enkele foto’s draaien we om. We lopen de hoek om en toeristen staan rijen dik te wachten op de hop on hop off bussen. We lopen door en komen uit bij het nieuwe World Trade Center en 9/11 memorial. Ik ben hier 12 jaar geleden voor het laatst geweest en herken bijna niets meer. Het nieuwe WTC is hoog en glimmend. Het 9/11 memorial met de 2 waterpartijen is zeer indrukwekkend. Opvallend is dat iedereen wel onder de indruk is en stil is, maar aan de andere kant toch lachend selfies maakt. Raar. We lopen door naar Broadway en door naar beneden richting Battery Park en Long Island Ferry. We willen via de ferry langs Lady Liberty varen maar ook hier zijn we niet de enige. We besluiten om vanaf Clinton fort, dat dicht is, een foto te maken. Met de invallende avond een mooi plaatje. Het loopt inmiddels tegen 8 uur ‘s avonds en we zijn toch wel moe van 2 weken reizen. We halen de auto op en rijden terug naar Newark. Het verkeersplein vlak bij het vliegveld is verwarrend met daglicht dus in het donker helemaal. Er worden een paar rondjes gereden en de moeheid is te merken. Uiteindelijk komen we toch bij het hotel en gaan slapen want morgen is een drukke dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.