Baltimore

Als we wakker worden en de gordijnen open doen is het weer gelukkig weer net als de rest van de 3 weken: zonnig en warm. We rijden via de IHOP voor ontbijt naar Baltimore en de eerste stop is bij het B&O trein museum. In dit museum is de geschiednis te zien van de spoorwegen in de omgeving van Baltimore. Omdat het treinritje niet met een stoomloc is maar met een diesel en gewone rijtuigen slaan we deze over. Er is te zien dat de eerste “treinen” gewoon koetsen waren met een rijtuig ervoor waar een stoomketel opgezet was. Deze ontwikkeling zet zich door tot de stoomketel, die inmiddels een eigen uiterlijk heeft, de grootte van een kleine huiskamer heeft. Het bezoek neemt bijna de hele morgen in beslag en hierna rijden we door naar het centrum.

Ook hier zijn diverse wegopbrekingen en als we vast staan blijken we voor een parkeergarage te staan. We gaan naar binnen want lopend door de stad schijnt ook hier sneller te zijn. We komen al lopen bij de inner Harbor uit. We hadden in Toronto al gehoord dat het aquarium bijzonder en mooi zou zijn, dus we gaan naar binnen. Binnen blijkt dat ze niets teveel hebben gezegd. Er is een Austalisch woud nagemaakt waar de vogels vrij rond mogen vliegen. We zien slangen, krokodillen en typsich Austalische vissen. In het eerste deel van het aquarium zien we bassin met daarin een schildpad met maar 3 vinnen, diverse haaien en “kleinere” vissen. We kunnen langs het bassin lopen en via een brug over een deel ervan. Via een walkway wordt de tocht vervolgt langs een ander bassin. Je zit in principe aan de binnenkant van dit bassin en de vissen en haaien zwemmen hier om heen. Je kunt dit op 5 niveaus zien. In iedere laag zitten weer andere vissen. We hebben geluk want de dieren krijgen net te eten van duikers. De haaien krijgen vis, de meeste vissen sla.

Boven in aangekomen kan je door een tropisch regenwoud. Ze hebben daar aapjes, vogels, spinnen en diverse reptielen. Na het regenwoud wordt je naar beneden geleid en ga je over het water naar het 2e deel van het aquarium. Ze hebben hier een dolfijnenshow en diverse aquaria met kwallen. Als je het vergelijkt met het eerste deel dan valt het misschien tegen, maar ook dit is toch mooier dan menig ander aqurium dat ik gezien heb. We lopen naar buiten en eten wat bij het Hard Rock café want we hebben geen zin in “stadionvoer”. Na het eten rijden we door naar de parkeerplaats en denken ruim op tijd te zijn. Het duurt echter zeer lang om onze plek te vinden en pas een half uur voor de wedstrijd zijn we binnen.

De wedstrijd is een close game met de Royals steeds aan de goede kant van de score. Het is de 8e inning en de Royals staan met 6-4 voor. Een kwart van de bezoekers wil op tijd thuis zijn of ziet er geen heil meer in maar ze zijn in ieder geval al weg. Helaas voor hun missen ze dan een mooie, verrassende en historische inning. Als de Orioles aan slag komen, lopen de honken vol. Ik heb nog niet gezegd dat dit een mooi moment zou zijn voor een grand slam homerun of de slagman slaat hem in het buitenveld tegen de foutpaal. Dit betekend inderdaad een grand slam homerun en de Orioles staan op voorsprong. Als de volgende slagman de bal ook over de omheining slaat is het feest nog groter. Even wordt de sfeer wat grimmiger als de pitcher de bal moedwillig de bal tegen de slagman aangooit maar tot een bench clearing komt het niet. De honken lopen weer vol en voor de 2e keer in 1 inning wordt de bal over de omheining geslagen. 2 grand slam homeruns in 1 inning is een unicum en wij zijn erbij. Het feest in het stadion bereikt een hoogtepunt en de 2 punten die de Royals nog maken kan dit feest niet bedaren. Tevreden rijden we terug naar het hotel, het is inmiddels al weer na middernacht als we daar aankome. Morgen naar huis, de 3 weken zijn omgevlogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.