Albany – Boston

We hebben deze dag een beetje haast want er moet een 200 mijl gereden worden en er staat voor vanavond een bezoek aan Fenway Park op het programma. Hiervoor moeten we vanuit de buitenwijken met de metro naar het stadion, maar beter zou zijn om een plek in een van de parkeergarages te krijgen. We vinden wel wat op internet maar hiervoor moeten we een papier uitprinten. Dit is echter ook een probleem met de kaarten voor de Yankees. Ook deze moeten nog geprint worden. Onderweg naar het ontbijt in het hotel zien we een computer met printer. Deze is beschikbaar voor de klanten, dus we kunnen printen en een plek in de parkeergarage reserveren tegen $ 15 waar het normaal bij een evenement $ 40 is. De toast smaakt toch een stukje lekkerder.

Nu we toch tijd over hebben, kijken we voordat we vertekken of we onderweg nog een outlet kunnen vinden voor wat merkspijkerbroeken die in Nederland gewoon te duur zijn. In het plaatsje Lee is een outlet, niet zo groot, maar wel op de route en er is een Nike, Levi en Under Armour shop. We voeren dit als waypoint in de navigatie in en we gaan op weg. Redelijk snel bereiken we de outlet en vinden bij Nike en Under Armour niets van onze gading. In de Levi shop is het anders. Voor nog geen $ 25 zijn de spijkerbroeken in de reclame. Even passen en 4 spijkerbroeken gaan mee terug naar Nederland.

Als we even verderop van de lunch genieten, een beef sandwich en een pizza slice, begint het verkeer verstopt te raken. Als we onze weg vervolgen is het weliswaar wat opgelost maar echt doorlopen doet het niet. Een paar mijl verder blijkt dat de Amerikanen net zo nieuwsgierig zijn als wij want er is op de andere weghelft wat gebeurd. Twee auto’s zijn gebotst en in de middenberm beland. Zo te zien zijn er geen persoonlijke ongelukken, maar nadat we dit zijn gepasseerd is de weg aardig vrij. We bereiken het hotel even voor 3 uur en moeten even wachten in verband met de drukte voor het Labour Day weekend om naar onze kamer te kunnen.

Zodra we de koffers op de kamer hebben en een beetje gesetteld, rijden we naar de parkeergarage. Deze is ongeveer 1 km lopen van het stadion, maar dat is vooral na de wedstrijd gemakkelijk denken we. Helaas voor ons is Boston ook een grote bouwput. Veel wegen opengebroken en het schiet niet op maar ruimschoots op tijd bereiken we de garage. Voor de zekerheid vragen we de man bij de slagboom waar we heen moeten (naar boven, deur door en rechts af) en we gaan op pad. Er zijn hier een soort van riksja’s maar die nemen we niet. Vlak bij een snelweg denken we de weg kwijt te zijn, maar de lichten van het stadion komen boven een gebouw uit, dus we lopen door. Midden in een wijk ligt het stadion en we lopen er een keer omheen. We scoren een pin (ook al ben ik voor de Yankees) en gaan naar binnen. We zitten in het buitenveld, de zogeheten bleachers, en moeten tijdens de batting practice nog opletten dat we geen bal op ons hoofd krijgen. Er komt echter geen bal in de buurt dus dat souveniertje kunnen we vergeten. Tot vlak voor de wedstrijd is het nog heel erg rustig rondom ons, maar zodra de wedstrijd begint zijn bijna alle plekken bezet.

De wedstrijd begint mak, maar na een paar innings weet Boston, mede dankzij goed slagwerk van Xander Bogaerts draait Boston de wedstrijd om en leidt het comfortabel. Er valt een bal 10 meter van ons vandaan voor een homerun, maar het heeft geen zin om deze te proberen te pakken. De voorsprong geeft de meeste mensen het teken om te vertrekken, zodat we de laatste 2 innings wat ruimer kunnen zitten. De mensen die weg gaan, missen het feit dat het nog even spannend wordt. Het is de 9e inning en Boston leidt met 7-2. Een honkslag, homerun, 4 wijd, 2 honkslag tegen de green Monster en een gestolen honk omdat men niemand op 3 heeft missen deze mensen. Het wordt 7-5 met nog een man op de honken. De man aan slag is er een van alles of niets: homerun of uit. Het wordt niets want hij krijgt 3 slag. Het publiek dat er nog zit juicht en wij zoeken onze auto weer op. Terug naar het hotel merken we dat we in Nederland toch wel worden verwent of verpest met de straatverlichting. Hier is het niet overal belicht, dus het is wat lastig zoeken. Even voor middernacht zijn we dan toch terug in het hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.