Phoenix

On a dark desert highway, cool wind in my hair. We’re on a road to nowhere, we will rock you en ga zo nog maar even door komen in mijn hoofd als ik aan de rit van vandaag denk. Vandaag staat de trip naar Phoenix op het programma en we kunnen rechtstreeks 240 mile over de I-5 rijden of een kleine detour maken van 100 mile via het Joshua Tree National park. Natuurlijk doen we het laatste.

De Joshua Tree is meer bekend van het gelijknamige album van U2 en veel boom kun je het niet noemen. Sterker nog, ik ben zelf meer (Meij)boom dan de gemiddelde Joshua Tree. De boom groeit alleen in deze streek en is dus bijzonder te noemen. Maar als je er duizenden op een open vlakte ziet met grote rotsformaties op de achtergrond dan ben je toch wel even onder de indruk. Het is trouwens niet verwonderlijk dat Wiley E. Coyote nooit de roadrunner heeft gevangen. Ten eerste zijn die niet zo groot, maar ook ongelovelijk snel.

Nadat het gebied van Joshua Trees is afgelopen gaat de omgeving over in wederom rotsgebied met diverse cactussen. Er is een stopverbod omdat de uiteinden van een bepaalde cactus kunnen verstuiven en het uithalen van de stekels is een langdurig en pijnlijke klus. Weer even later gaat de vegetatie over in Yucca’s die wel groter dan ons zijn. Dit is dan ook het laatste deel van het park want in de verre verte doemt alweer de snelweg op.

Al rijdende herken je traditionele landschappen met grote cactussen met de armen omhoog. In de verte aan de horizon zijn de bergen te zien en af en toe heb je zelfs met 75 mile per uur (+/- 120 km) moeite om een vrachtwagen te passeren die gesleept wordt.

Ondertussen overschrijden we de staatsgrens en rijden we Arizona binnen. Ook hier zijn ze trots op hun land, getuige de zeer grote vlag aan de kant van de snelweg. Veel meer dan snelweg met bijna hetzelfde landschap is er vandaag nog niet te zien, maar morgen staat de rit door Oak Creek Canyon en Sedona naar de Grand Canyon op het programma. Dat belooft wat, nu maar hopen dat we niet het lenskapje vergeten of eraan denken om de camera aan te zetten voordat we een foto maken.

foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.