Palm Springs

Een cowboy zit op een paard en kijkt om zich heen, in de gehele omgeving niets anders dan rotsen die lijken te golven in de warme lucht. De enige weg naar verkoeling zijn de bergen in de verte, maar zijn paard heeft water nodig dat er niet is. Af en toe rolt er een bosje voorbij.

Zo zijn er veel westerns gemaakt en dat is ongeveer ook de weg die wij vandaag hebben gereden. In het begin nog veel snelweg en groen omdat we langs de kust reden. We hebben nog een outlet bezocht, maar ondanks dat de Amerikanen ook grote mensen hebben, waren de kledingmaten niet afgestemd op 1 meter 95+ (6 foot 6). Wel wonderlijk was dat Underarmour hier ook schoenen heeft.

Na de grote snelweg verlaten te hebben kwamen we dus in het western landschap met veel droogte. Morgen naar Phoenix schijnt het nog droger te worden, dus maar even gestopt bij een kleine Wallmart voor een koelbox, water en wat sprite. De winkel is vergelijkbaar met de oude Maxis bij Diemen, alleen ongeveer 5 keer zo groot.

Na dit bezoek even tanken wat ook een nieuwtje was. Je moet eerst bij een centrale kassa geld in een automaat doen, en dan kan je pas tanken. En dan wordt het lastig als je niet weet wat de tankinhoud is en hoeveel liter er in een gallon gaan.

Bij het hotel aangekomen blijkt pas hoe warm het is. Volgens de receptioniste is het een van de koudste zomers in jaren, volgens ons is het gewoon bloedheet. De temperatuur bewijst het: 109 graden Fahrenheit, dit is ongeveer 43 graden, in de schaduw natuurlijk. Ik denk dat het tijd wordt voor een biertje want het internet in het hotel is best traag, ik moest meteen denken aan vroeger toen we nog op een telefoondraadje bezig waren. Hierdoor iets minder foto’s en ook het filmpje van de snelweg moet nog even wachten.

Foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.