Los Angeles (2012)

Om 10:35 Nederlandse tijd zouden we naar Washington vliegen om daar over te stappen op een vliegtuig naar Los Angeles. Natuurlijk het hele vliegtuig tot de nok toe vol en die kleine man voor je gaat de hele reis met zijn stoel zo ver mogelijk naar achteren.

Na een vlucht van bijna 9 uur op Dulles aangekomen moeten we eerst door de douane om het land in te mogen, daarna door een andere douane omdat je niets aan te geven hebt, en vervolgens mag je het land in. Rustig naar Gate G7 gelopen,  maar daar is het erg rustig. Dan toch maar even op de borden kijken en natuurlijk is de gate aangepast naar D1, zo’n halve mijnl verderop. Gelukkig net op tijd om in te checken.

Kennelijk hebben we de wind mee, want een half uur voor op schema komen we in Los Angeles aan., ongeveer half 2 in Nederland, maar half 6 ;s middags in Los Angeles. Dan de auto ophalen, je krijgt geen sleutel mee, maar je mag er gewoon 1 uitzoeken. Het is een Chevy impala geworden en Huub had al bijna drie keer het raam van zeer dichtbij gezien voordat ik door had dat je in een automaat niet hoeft te schakelen. Toen ik dat eenmaal door had, was het zeer relaxt rijden, geen gestress van baanwisselen, ritsen zonder morren en als je iets minder hard in de linkerbaan rijdt, dan gaan ze er gewoon rechts voorbij.

Inchecken in het hotel, even wat eten bij de Chinees en het is nu net over half 10 in de avond, maar wij zijn beide uitgeteld want we zijn al 25 uur op. Moe vallen we in slaap

We hadden een gratis fietstour door Hollywood gehad, maar mede door de goede nachtrust wilden we ons niet haasten en zijn met de auto zelf door Hollywood gereden over Hollywood boulevard, Sunset boulevard en ga zo maar door. Toen we echter ook foto’s wilden maken op de hall of fame, moesten we toch de auto kwijt. Dan maar in de parkeer garage en vervolgens gewoon de tourist uithangen.

We hebben ons een bustour aan laten smeren, maar wel nadat we korting hadden gehad van $ 15 per persoon. We blijven tenslotte Hollanders. Wederom over de diverse boulevards en vervolgens Beverly Hills in. We zijn lagns huizen gekomen van diverse wereldsterren, dood of levend, en de Playboy mansion waar geen konijn en geen huis te zien was. Wel hebben de deur gezien waar de wereldpers stond toen Michael Jackson overleed.

Na de bustour nog even lopend over de walk of fame. Op de straat stond een gigantische rij te wachten voor de premiere van X-factor en dat al vanaf 10 uur ‘s ochtends. Gelukkig hadden we er weinig tot geen last van, daarna hebben we de auto opgehaald om rustig richting Anaheim te rijden voor de wedstrijd Angels – Athletics. Als alles goed ging, hadden we 3 uur tot onze beschikking om alles te bekijken. En hoewel ik gisteren vol lof was over de Amerikaanse wegen, zijn we nu toch iets minder enthousiast. Na een uurtje zoeken hadden we eindelijk de afslag Anaheim stadium, maar dit volgend leidde het na 11 mile niet tot het stadion. Navigator gebruikt, maar die kent niet de plaats Anaheim. Na nog wat rond te hebben gereden toch maar even gevraagd en het bleek dat we er een kwartier vanaf zatten, het ligt naast de snelweg en men vond het vreemd dat we het niet gezien hadden. Bij het stadium aangekomen, bleken we een anderhalf uur eerder toch goed te hebben gezeten maar 4 mile te vroeg waren teruggekeerd.

Een kwartier voor de wedstrijd begon toch op onze plaatsen aangekomen en we kregen nog net de 9/11 herdenking en het volkslied mee. De wedstrijd zelf was aantrekkelijk met 5 homeruns en een wisselend scoreverloop. In de 9e inning leek Oakland de beslissing te forceren door een 2 honkslag met fout waardoor de slagman thuis kwam met 1 man aan boord, Hierop verliet meer dan de helft van de 38000 bezoekers het stadion (wat later het wegrijden makkelijker maaktte). De Angels sloegen echter terug en met de Rally Monkey op de grote displays kreeg Angels de stand terug tot 5-6 met 1 en 3 bezet. Een drie slag en een dubbelspel maaktte een eind aan de aspiraties van de Angels en onze hoop op een verlenging. Terug rijdend bleek inderdaad dat je het binnen 40 minuten kunt rijden, zelfs met hier en daar een afslag missend omdat deze is afgezet wegens werkzaamheden.

Morgen naar Palm springs, iets warmer dan Los Angeles.

Foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.