Grand Canyon

Allereerst onze excuses, maar we hadden gisteren geen tot weinig internet. Maar wat kan je ook verwachten indien je naar een gebied gaat waar rooksignalen nog niet zo lang geleden nog als communicatiemiddel werden gebruikt.

In de vroege morgen reden we langs Santa’s Workshop vanuit Phoenix naar Grand Canyon village op de south rim. Ook vandaag namen we de omweg via Oak creek canyon en Sedona. Oak creek canyon bestaat voor het grootste deel uit Red rock. Nog niet echt een canyon, maar wel een zeer mooi uitzicht. Sedona is een kleine stad tussen de gebergtes die de Oak Creek Canyon vormen. Zeer commercieel, dus zo snel als mogelijk er door heen.

Na wat langer doorrijden komen we uiteindelijk op de weg richting Grand Canyon National park. Niets lijkt erop dat hier in de buurt gigantische kloven zijn. Sterker nog, kale vlakten gaan over in naaldbossen en met wat zoeken vinden we onze lodge. Hoewel het nog vroeg is, kunnen we toch inchecken en hebben we tijd voor een kleine verkenningstocht van de omgeving.

Wat je zoekt, zal je vinden is een spreekwoord en ook nu gaat deze regel op. Met geen pen is te beschrijven wat we zien. Een weidse blik op dalen en pieken in verschillende kleuren. Grijs, zwart, wit en rood wisselen elkaar af. Bij iedere stop staat een grote hoeveelheid mensen die foto’s maken en natuurlijk kunnen wij niet achterblijven. Het wordt echter al tijd om terug te keren, maar eenmaal terug op het lodge park wordt besloten om toch nog even naar de zonsondergang te kijken. Zonder enige spijt keren we in het donker terug naar het park alwaar we in een vreetschuur het avondeten nuttigen. Morgen weer een dag om te genieten.

foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.