Back to LA

Dan zit je op je hotelkamer in Arroyo bij Pismo Beach en dan heb je zo goed als geen netwerkverbinding meer. Een keer lukt het nog wel te verbinden, maar ook via de telefoon loopt de WIFI verbinding niet lekker. Snel de foto’s erop gezet en een verhaal geschreven en hopen dat het morgen beter gaat in LA.

De reis naar LA is langs de kust en een korte rit. Nu geen tot weinig mist en we kunnen dus even zien hoe mooi de kust is. Onderweg zien we wat rare objecten in en achterop de auto. Maar na 2,5 weken in deze omgeving verbazen we ons niet over een koe (van plastic weliswaar) in de achterbak.

We zijn rond 1.15 pm in LA bij het hotel, dus bijna 2 uur te vroeg. Omdat ook de parkeerwachter van ons hotel onverbiddelijk is en we daardoor niet in de parkeergarage moeten staan rijden we maar naar de outlet een kwartier verder op. In tegenstelling tot de vorige keer zijn de aanbiedingen nu wel op ons afgestemd. Eerst kopen we de bestelde honkbalpetjes met MLB certificaat. Niet uit het stadion dus, maar Yankee stadium lag niet echt op de route. Het viel trouwens niet mee om deze te kopen want het is een beetje te vergelijken alsof je in Amsterdam een Feyenoord pet wil kopen of een Ajax pet in Rotterdam. Ze zullen er best zijn, maar ze zijn lastig te vinden.

Bij Levi’s vindt Robert zowaar zijn maat en voor $ 80,00 exclusief BTW (ongeveer € 68,00 inclusief BTW) is hij 2 echte Levi broeken rijker. Huub vind bij under armour en Nike nog een t-shirt en een sweater waardoor we gepakt terug naar het hotel rijden. In het hotel zetten we de koffers neer en nemen even een douche want het is tegen de 30 graden Celsius.

Om de tijd te doden rijden we naar Hollywood om nog wat over de boulevard te lopen, maar vanwege een premiere komen we daar niet in de buurt. Op advies van iemand rijden we door naar Venice Beach, maar de spits is al begonnen en al er dan midden in de weg een waterleiding springt, dan wordt het kwartiertje reistijd iets langer. Venice Beach zal overdag zijn charmes hebben maar tegen zonsondergang is het niet aantrekkelijk. Sterker nog, na de zwervers in San Francisco, is dit een van de weinige momenten waarop we ons niet echt veilig voelen. Dan maar terug naar het hotel en het beloofde kwartiertje reistijd is nu ook 25 minuten.

Ter afsluting eten we nog wat bij de Chinees om de hoek, maar omdat dit in Chinatown is wordt de keuze eerst moeilijk en daarna gemakkelijk. Als je in Chinatown een restaurant ziet waar de Chinezen naar binnen gaan en het druk is, moet je niet verder zoeken. Het eten was voortreffelijk en het gelukskoekje vermeld dat we een verre reis gaan maken. Omdat dit klopt slapen we al vroeg, de wekker gaat immers om 5 uur plaatselijke tijd (rond 14.00 uur in Nederland).

Om half 6 rijden we terug naar het vliegveld om de auto terug te brengen. Eerst vergeet Robert een deel bagage en later is Huub zijn paspoort kwijt. Die vind hij terug op een plek waar hij hem nooit in doet maar dat zal net als bij Robert de vermoeiheid wel zijn. De vlucht naar Newark verloopt voorspoedig en beide heren hebben zowaar genoeg beenruimte. De aanvliegroute is langs Manhattan en de skyline is prachtig.

Op de vlucht naar Amsterdam is de beenruimte weer minimaal, maar tijdens het opstijgen komen we wederom langs het vrijheidsbeeld en Manhattan. Gelukkig zijn er tijdens de vlucht diverse films te zien zoals Brave, Men in Black 3, Battleship en ga zo maar door. De vlucht met de beperkte ruimte is zo voorbij en om 7.05 landen we op de Polderbaan. Dit betekent dus dat we rond 7.20 uur bij de gate aankomen. Redelijk snel hebben we de bagage en komen zonder problemen door de douane. Buiten gekomen komt de Zuidtangent al aanrijden waardoor we zonder enige vertraging voor 9 uur thuis zijn na een mooie reis.

Foto’s:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.