About

Vanaf mijn jeugd wilde ik al naar “het grote Amerika”. Eerst door de cowboys en indianen films wat later overging in de thriller films. Natuurlijk snapte ik ook wel dat dit niet op iedere hoek van de Amerikaanse straat zou voorkomen, maar dat zou ik dan wel eerst met mijn eigen ogen moeten zien.

Een reis naar Amerika (of eigenlijk de Verenigde Staten) is duur, dus ik was blij dat een paar collega’s wel mee wilden gaan. Toen het op het punt van boeken stond, bleef ik alleen over en daar had ik niet op gerekend. Ik besloot uiteindelijk dat jaar in september niet naar New York te gaan. Het was 2001.

In 2003 hetzelfde verhaal, maar bij het afhaken van de rest ben ik nu wel alleen gegaan. Amerika op de wijze dat Amerikanen af en toe Europa aan doen: aankomen, kijken, oh zeggen en door naar het volgende punt. Toch is het me wel bevallen. Met 11 (interne) vluchten in totaal kwam ik uitgeput thuis, maar wat heb ik genoten. Bij iedere film die ik erna zag en die in New York, New Orleans of San Francisco afspeelde zag ik wel wat bekends. Dat smaakte naar meer!

Vanaf het 2e bezoek aan New York rond kerst 2004 heeft het een tijd geduurd (8 jaar) voordat ik weer ging, maar sinds die tijd heb ik een aantal mede enthousiastelingen die mee willen gaan. Niet allemaal iedere keer, maar gewoon een groep van 2 tot 4 personen. Vanaf 2012 zijn dit nu 9 reizen geweest die ons van het Noord Oosten tot het Zuid Westen hebben gebracht. Van de grote steden tot de rode canyons via de groene prairies.

Op dit moment, en op welk moment eigenlijk niet, ben ik al weer bezig met het voorbereiden en plannen van de komende reis in september 2020, bestemming (nog) onbekend.

Welkom op mijn site!

Robert Meijboom (52 jaar)

Haarlem

email: info@bigoak67.nl

3 thoughts on “About

 1. Hoi Robert,

  Wat een mooie site heb je. Ik ben op zoek naar GPS bestanden van Route66 en zo kwam ik bij jou terecht. Ik wil die route op mijn Tacx virtuele fietstrainer gaan fietsen.

  Het lukt me alleen niet om de GPS bestanden van je pagina https://www.bigoak67.nl/route-66-inclusief-new-york-2018/gps-files-route-66/ te downloaden. Ik krijg de melding dat de bestanden daar niet meer staan.

  Kun je me daarbij helpen?

  Ik hoor graag van je, met vriendelijke groet,
  Nico

 2. Dank je voor het compliment. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de site een beetje verwaarloost heb. Ten eerste doordat ik het aardig druk op mijn werk had en ten tweede omdat ik er de p in had omdat we niet naar de VS konden afreizen. Als derde kreeg ik normaal een berichtje als iemand een reactie plaatste, die heb ik nu niet gehad.

  Het probleem met de routes was dat ik eerst op mijn website niet de files kon plaatsen (alleen foto’s) en daarna mijn Onedrive opruimde, met als resultaat dat de gpx files verdwenen. Als gevolg hiervan heb ik de hosting uitgebreid en heb ik meer ruimte om bestanden te plaatsen.

  Ik heb ze nu in een ZIP file op dezelfde pagina staan:
  https://www.bigoak67.nl/route-66-inclusief-new-york-2018/gps-files-route-66/

  Let hierbij wel op dat dit de route is die wij hebben gereden. Route 66 heeft in bepaalde gebieden meerdere trajecten gehad. Va het boek EZ 66 guide kan je de routes eventueel aanpassen. Er zijn diverse hulpmiddelen hiervoor.

 3. Hoi Robert, wat een ongelooflijk gave site heb je gemaakt, zoveel plaatsen en sommige zo herkenbaar, maar ook met plaatsen waar wij nog nooit geweest zijn. Wij zijn ook ongelooflijke Amerika fans en dit jaar willen we ook weer gaan, nog geen idee waarheen, maar misschien doe ik wel wat inspiratie op van je site. Echt superleuk gedaan. Leuk dat ik er een kijkje op mocht nemen…

  Groetjes,
  Marja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.